Gluten Free
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Jordan Christopher
Jordan Christopher
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saudê, dieta sem gluten Empty saudê, dieta sem gluten

Sáb maio 16, 2020 6:45 pm
(ENGLISH VERSION):

The gluten-free diet helps to reduce the symptoms caused by gluten in celiac patients such as diarrhea and abdominal pain. In addition, the gluten-free diet is also used to lose weight because crackers, bread, cakes or cookies are eliminated from the diet, for example, which reduces the calories that are eaten.
In the gluten-free diet, it is necessary to replace foods containing gluten with products without this protein, such as rice and its derivatives (rice flour), corn and its derivatives (corn flour, cornmeal and corn starch), potato (potato starch), manioc (manioc flour, sour starch, sweet starch).

Gluten is a vegetable protein, present in wheat, oats, rye, barley, malt, and in all products that use one of these ingredients in its preparation, such as cakes, breads, pizza, fermented drinks like beer.

Currently, people who do not have celiac disease (which causes protein intolerance) are excluding gluten from their diet for the purpose of weight loss. It is important to clarify that gluten alone is not responsible for weight gain, but the excessive consumption of foods that contain it, as is the case with breads, cookies, pizzas and cakes. Therefore, those people who lose weight by removing gluten from their diet are not losing weight by excluding this protein, but because the consumption of calories is lower.


(PORTUGUESE VERSION):

A dieta sem glúten ajuda a diminuir os sintomas provocados pelo glúten nos doentes celíacos como diarreias e dores abdominais. Além disso, a dieta sem glúten também é utilizada para emagrecer porque são eliminados da dieta bolachas, pão, bolos ou biscoitos, por exemplo, o que diminui as calorias que são ingeridas.
Na dieta sem glúten é necessário substituir os alimentos que contenham o glúten por produtos sem essa proteína, como é o caso do arroz e seus derivados (farinha de arroz), milho e seus derivados (farinha de milho, fubá e amido de milho), batata (fécula de batata), mandioca (farinha de mandioca, polvilho azedo, polvilho doce).

O glúten é uma proteína vegetal, presente no trigo, na aveia, no centeio, na cevada, no malte, e em todos os produtos que utilizam um desses ingredientes em seu preparo, como é o caso de bolos, pães, pizza, bebidas fermentadas como a cerveja.

Atualmente, pessoas que não são portadoras da doença celíaca (que causa intolerância à proteína) estão excluindo o glúten da alimentação com a finalidade de emagrecimento. É importante esclarecer que o glúten isoladamente não é responsável pelo aumento de peso, e sim o consumo excessivo de alimentos que o contenham, como é o caso de pães, biscoitos, pizzas e bolos. Sendo assim, essas pessoas que emagrecem retirando o glúten da alimentação não estão emagrecendo pela exclusão dessa proteína, e sim, porque o consumo de calorias está menor.
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